«Ο στρατός της χώρας θα διασφαλίσει την ειρήνη»

«Ο στρατός της χώρας θα διασφαλίσει την ειρήνη»

Ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση του Καράκας, για να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Νίκολα Μαντούρο, λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του σοσιαλιστή ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει επί τους παρόντος το γενικό πρόσταγμα στη χώρα, καθώς ο Τσάβες πριν αναχωρήσει για το τελευταίο του ταξίδι στην Κούβα όπου και υποβλήθηκε στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση, τον είχε αναγορεύσει προσωπικά ως διάδοχό του.

Νωρίτερα ο Μαντούρο είχε ανακοινώσει πως απελάθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντέιβιντ ντελ Μόνακο, τον οποίο κατηγόρησε ως υποκινητή μίας συνωμοσίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.

«Αυτός ο υπάλληλος επιδιδόταν στην αποστολή της εξεύρεσης εν ενεργεία στρατιωτικών στη Βενεζουέλα, αρχικά για να αντλεί πληροφορίες για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεών μας και εν συνεχεία για να τους προτείνει αποσταθεροποιητικά σχέδια», δήλωσε ο Μαντούρο στη διάρκεια της ομιλίας του, που μεταδιδόταν απευθείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ