Ιδού οι έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου

Ιδού οι έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου

Η Αυστραλία πρωτοπορεί και προσφέρει τις «έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου», σε νέους από το εξωτερικό οι οποίοι είναι λάτρεις της περιπέτειας.

Το 2009, πρώτη χρονιά της εκστρατείας αυτής για την προώθηση του τουρισμού στην Αυστραλία, οι υποψήφιοι ήταν 35.000 από 200 χώρες. Νικητής ήταν ο Βρετανός Μπεν Σάουθχολ ο οποίος για έξι μήνες ανέλαβε χρέη φύλακα στο παραδεισένιο νησί Χάμιλτον στον Μεγάλο Κοραλογενή Ύφαλο.

Αυτήν την χρονιά προσφέρονται «έξι καλύτερες δουλειές», η κάθε μια σε διαφορετική πολιτεία της χώρας. Οι νικητές θα πάρουν από 100.000 δολάρια Αυστραλίας (78.000 ευρώ) για ένα εξάμηνο.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όσους κλείσει τα 18 τους χρόνια, αλλά απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που είναι μικρότεροι των 30 ετών, έχουν άδεια προσωρινής εργασίας για την Αυστραλία και είναι από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Ο διαγωνισμός του 2013 περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν…κλασικές, όπως φύλακας πάρκου στις παραλίες του Κουίνσλαντ, φωτογράφος για περιοδικά lifestyle στη Μελβούρνη ή φροντιστής καγκουρό στη νότια Αυστραλία.

Όμως οι άλλες τρεις δουλειές είναι λιγότερο «κλασικές».

Η πρώτη είναι αυτή του «chief funster» (επικεφαλής διασκεδαστής) στο Σίδνεϊ και έχει να κάνει με τον κόσμο της νύχτας, τις διάφορες εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ, όπως το φεστιβάλ του Σύδνεϋ και τα θεαματικά πυροτεχνήματα για το Νέο Έτος από το λιμάνι της πόλης.

Ο «taste master» (άρχοντας της γεύσης) θα πρέπει να επισκέπτεται εστιατόρια, κάβες, μπρασερί και αμπελώνες στη δυτική Αυστραλία.

Τέλος, στο Βόρειο Έδαφος όπου ζουν πολλοί Αβορίγινες, ο τυχερός που θα επιλεγεί θα ταξιδέψει στην περιοχή Αουτμπακ, θα συναντήσει τους τοπικούς πληθυσμούς και θα ζήσει αξέχαστες περιπέτειες.

Οι τυχεροί θα πρέπει να συντάξουν κείμενα σχετικά με την εργασία τους και να τραβήξουν φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τουρισμού του Κουίνσλαντ, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πολιτείας αυτής αυξήθηκαν κατά 15 ως 20%, μετά την πρώτη επιχείρηση «καλύτερη δουλειά στον κόσμο».

Οι υποψήφιοι έχουν διορία ως τις 10 Απριλίου για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα bestjobs.australia.com.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ