«Δεν έχω αποδείξεις ότι ο Μπελμοκτάρ είναι νεκρός»

«Δεν έχω αποδείξεις ότι ο Μπελμοκτάρ είναι νεκρός»

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν- Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε χθες, ότι η κυβέρνησή του δεν έχει απτές αποδείξεις ότι ο ισλαμιστής, Μοκτάρ Αμπού Ζείντ Μπελμοκτάρ, είναι νεκρός, όπως δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι στρατιωτικές δυνάμεις του Τσάντ.

«Δεν έχω καμία απόδειξη του θανάτου του Μοκτάρ Μπελμοκτάρ» είπε ο γάλλος υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 2. «Δεν θα σας πω ότι είναι νεκρός επειδή δεν το γνωρίζω», είπε ο υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι δεν έχει απτές αποδείξεις, για τον θάνατο του.

Το Radio France Internationale (RFI) χθες το βράδυ ανέβασε στην ιστοσελίδα του μια φωτογραφία πτώματος που παρουσιάζεται να είναι του ισλαμιστή ηγέτη ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος της φονικής ομηρίας σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία. Η φωτογραφία έχει ληφθεί από κινητό τηλέφωνο πιθανότατα από στρατιώτες του Τσάντ.

Στην ίδια συνέντευξη ο γάλλος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι όλα δείχνουν ότι οι γάλλοι όμηροι που κρατιούνται στο Σαχέλ είναι ζωντανοί. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλες οι ενδείξεις μας κάνουν να θεωρούμε ότι είναι ζωντανοί» είπε ο Λε Ντριάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ