Μπερσάνι: Γκρίλο έλα να συνεργαστούμε

Μπερσάνι: Γκρίλο έλα να συνεργαστούμε

Τη διάθεσή του να συνεργασθεί αλλά και την πεποίθησή του ότι πρέπει να τεθεί το κύριο θέμα των δημοκρατικών κανόνων, θέτει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του, στον Μπέπε Γκρίλο.

«Δεν με εντυπωσιάζει, έχω αρκετά φαρδιές πλάτες για να αντέξω τόσο όλους τους προπηλακισμούς όσο και τις πνευματώδεις φράσεις του. Επιθυμώ να θέσω στον Γκρίλο ένα μόνο θέμα, που λέγεται Δημοκρατία», τόνισε ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς σε πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης Rai.

O Μπερσάνι τόνισε, επίσης, ότι «είναι διατεθειμένος να αλλάξει τον νόμο που αφορά την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων», την απάλειψη της οποίας έχει ζητήσει επανειλημμένα ο Γκρίλο.

Παράλληλα, όμως, ο ιταλός προοδευτικός ηγέτης ζητά από τον Γκρίλο «να του εξηγήσει, στο κοινοβούλιο, πώς εννοεί τη διαφάνεια και τη συμμετοχή, πώς εκλέγονται οι οργανισμοί που διοικούν ένα κόμμα και τι πρέπει να λέει ο ηθικός του κώδικας, διότι όταν μιλάμε για Δημοκρατία, ένα κοινό αγαθό, δεν μπορεί να υπάρχει ένας μόνον άνθρωπος που ηγείται όλων των άλλων».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι εκτιμά ότι «μπορεί να μην κέρδισε, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα αριστερό κόμμα έχει την πλειοψηφία, απόλυτη και σχετική, τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ