ΒΙΝΤΕΟ-Έγκλημα αστυνομικών συγκλονίζει τη Ν.Αφρική

ΒΙΝΤΕΟ-Έγκλημα αστυνομικών συγκλονίζει τη Ν.Αφρική 

 

Αστυνομικοί στη Ν. Αφρική έδεσαν με χειροπέδες ταξιτζή στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος και τον έσυραν στο δρόμο, μέχρι θανάτου. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο 27χρονος άνδρας πέθανε λόγω εσωτερικής αιμορραγίας και τραυμάτων που υπέστη στο κεφάλι. Τα τραύματα σημειώθηκαν έπειτα από τη σύλληψή του στα ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ. Φέρεται να συνελήφθη διότι στάθμευσε το αυτοκίνητό του με τρόπο που παρεμπόδιζε την κυκλοφορία.

Και οι οκτώ αστυνομικοί τέθηκαν σήμερα σε διαθεσιμότητα.

Το περιστατικό κινηματογραφήθηκε τυχαία από έναν περαστικό και στη συνέχεια μεταδόθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς, προκαλώντας τη λαϊκή κατακραυγή.

Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, έχει ήδη καταδικάσει το όλο περιστατικό ως «φρικιαστικό» και «απαράδεκτο», ενώ σήμερα η επικεφαλής της νοτιοαφρικανικής Αστυνομίας, στρατηγός Ρία Φιγιέγκα σχολίασε ότι μοιράζεται «το σοκ και την οργή» των πολιτών.

Η εν λόγω υπόθεση αποτελεί το τελευταίο πλήγμα για την υπόληψη της νοτιοαφρικανικής Αστυνομίας, η οποία κατά τους τελευταίους μήνες έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής για την κακή διαχείριση της υπόθεσης του Όσκαρ Πιστόριους, αλλά και το μακελειό στο ορυχείο της εταιρείας Lonmin, που οδήγησε στο θάνατο 34 απεργών μεταλλωρύχων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ