Πρόεδρος στην Alitalia o Νίκι Λάουντα;

Πρόεδρος στην Alitalia o Νίκι Λάουντα; 

Ο Νίκι Λάουντα αποτελεί σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» ένα από τα δύο φαβορί για τη θέση του προέδρου της Alitalia. Ο άλλος υποψήφιος είναι ο πρόεδρος των ιταλικών σιδηροδρόμων, Μάουρο Μορέτι.

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία έμεινε ακέφαλη μετά την παραίτηση του Αντρέα Ρανιέτι από τη θέση του προέδρου τη Δευτέρα και ψάχνει για τον κατάλληλο αντικαταστάτη του.

Ο αυστριακός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 τις δεκαετίες του 70 και του 80 καλύπτει τις προδιαγραφές της θέσης, καθώς διαθέτει την ανάλογη εμπειρία.

Ο Λάουντα είχε ιδρύσει τον δικό του αερομεταφορέα Fly Niki, τον οποίο πούλησε το 2011 στην Air Berlin και από τότε συμμετέχει στο εποπτικό συμβούλιο της τελευταίας. 

Στις αρχές της χρονιάς είχαν κυκλοφορήσει φήμες, ότι σκόπευε να αποχωρήσει από την Air Berlin και να αφιερώσει πάλι περισσότερο χρόνο στη Φόρμουλα 1. Σύμφωνα όμως με την «Ντερ Στάνταρντ», δεν θα τον άφηνε ασυγκίνητο η προοπτική να αναλάβει την εξυγίανση της Alitalia, πολύ περισσότερο καθώς διαθέτει το απαραίτητο «διεθνές προφίλ» για μία τέτοια αποστολή.

Η Alitalia κατέγραψε το 2012 ζημιές ύψους 280 εκατ. ευρώ και στα μελλοντικά της πλάνα περιλαμβάνεται η ίδρυση μίας θυγατρικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους κατά τα πρότυπα των Easyjet και Ryanair.

Πηγή: tanea.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ