Πέντε νεκροί από έκρηξη στη Συρία

Πέντε νεκροί από έκρηξη στη Συρία

Πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε χθες στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, μετά την οποία σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην συνοικία Καμπούν της Δαμασκού γύρω στις 21:00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με κατοίκους, ενώ όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι μετά την έκρηξη αντάρτες συγκρούονταν με τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι βλήματα όλμου είχαν ριφθεί στην περιοχή.

Η έκρηξη αυτή σημειώνεται έπειτα από μία σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με οχήματα που έγιναν στο κέντρο της Δαμασκού την περασμένη εβδομάδα, η πιο σοβαρή από τις οποίες προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων στην περιοχή Μαζράα της συριακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με ακτιβιστές.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ