“Δεν αφέθηκαν οι 7 όμηροι”

“Δεν αφέθηκαν οι 7 όμηροι”

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε σήμερα την απελευθέρωση των επτά Γάλλων ομήρων που απήχθησαν την Τρίτη στο Καμερούν, την οποία είχε ανακοινώσει το πρωί μια στρατιωτική πηγή του Καμερούν.

“Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει την πληροφορία σύμφωνα με την οποία οι Γάλλοι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι”, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Βενσάν Φλορεανί είχε προειδοποιήσει κατά “οποιωνδήποτε πρώιμων πληροφοριών”.

Στη Νιγηρία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μοχάμεντ Γερίμα διέψευσε και αυτός την απελευθέρωση των ομήρων. “Είναι εσφαλμένο. Δεν γνωρίζουμε ούτε που βρίσκονται”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σήμερα το πρωί ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού του Καμερούν είχε ανακοινώσει ότι οι επτά όμηροι, μέλη μιας οικογένειας, είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ήταν “σώοι και ασφαλείς” και βρίσκονταν “στα χέρια των νιγηριανών αρχών”.

Ωστόσο ο υπουργός Επικοινωνίας του Καμερούν Ίσα Τσιρόμα Μπακάρι είχε στη συνέχεια διαψεύσει την απελευθέρωση της οικογένειας, χαρακτηρίζοντας την πληροφορία αυτή μια “παρανοϊκή φήμη”.

Οι επτά Γάλλοι, τρεις ενήλικες και τέσσερα παιδιά ηλικίας 5 ως 12 ετών, απήχθησαν την Τρίτη στο βόρειο Καμερούν και οδηγήθηκαν στη συνέχεια από τους απαγωγείς τους προς την γειτονική Νιγηρία.

Πρόκειται για την πρώτη απαγωγή Γάλλων από τις 11 Ιανουαρίου που άρχισε ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Γαλλία στο Μαλί για την εκδίωξη των ένοπλων ομάδων ισλαμιστών που είχαν πάρει τον έλεγχο του βορείου τμήματος της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ