Τι πρέπει να κάνουμε μέχρι Τετάρτη

Ισχυρές πολιτικές δεσμεύσεις πρέπει να αναλάβουν τα κόμματα και το κοινοβούλιο για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο πρόγραμμα που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. Αυτό, εν αρχή, ζήτησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, θέτοντας τον πρώτο στόχο της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει τα μέτρα του δεύτερου πακέτου να εγκριθούν από την ελληνική Βουλή την Κυριακή. Οι Έλληνες θα πρέπει να βρουν τρόπο να αντλήσουν τα 325 εκ. ευρώ που εκκρεμούν, ώστε να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012. Ο Βενιζέλος στις δηλώσεις του τόνισε πως έρχονται ταπεινώσεις. 

Το eurogroup θα πρέπει να έχει στα χέρια του τα χαρτιά με τις διαβεβαιώσεις (υπογεγραμμένες) των τριών πολιτικών αρχηγών, που τα κόμματα τους στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση, πως θα κάνουν πράξη τα συμφωνηθέντα.

“Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χεριά της κυβέρνησης και της Βουλής”, δήλωσαν χαρακτηριστικά Όλι Ρεν και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.Χωρίς να κρύψουν τις επιφυλάξεις που έχουν σχετικά με την αξιοπιστία της Ελλάδας, και οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν πως στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος “δεν θα γίνεται καμία χορήγηση δόσης, αν δεν υπάρξει εφαρμογή των δεσμεύσεων”. Αυτό, ως υστερόγραφο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ