O Τσάβες «τιτιβίζει» και πάλι

O Τσάβες «τιτιβίζει» και πάλι

Ένα διαδικτυακό ορόσημο, σηματοδότησε την επιστροφή του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες στη χώρα του, μετά από δίμηνη νοσηλεία στη Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου από τον οποίο πάσχει.

Ο Τσάβες λίγες ώρες από την επιστροφή του έφτασε τα 4 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter. «Είναι απίστευτο, μέσα σε λίγες ώρες … είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής πρόεδρος στον κόσμο του Twitter (μετά τον Μπαράκ Ομπάμα), και πρώτος, αν κάνουμε την πληθυσμιακή σύγκριση », είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νίκολα Μαντούρο σε μια τηλεοπτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ομπάμα έχει περισσότερα από 27 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter και είναι στην πέμπτη θέση των πλέον δημοφιλών χρηστών. Ο Τσάβες πλέον βρίσκεται στην 190η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης, της Βενεζουέλας δημιούργησε λογαριασμό στο Twitter (@ chavezcandanga) τον Απρίλιο του 2010 και σύμφωνα με συνεργάτες του, «τιτιβίζει» τακτικά και με πάθος. Ενθάρρυνε μάλιστα και άλλους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής να κάνουν το ίδιο.

Η τελευταία φορά που ο Τσάβες «τιτίβισε» ήταν την 1η Νοεμβρίου, καθώς έκτοτε εγκατέλειψε το Twitter και ξεκίνησε τη νέα μάχη με τον καρκίνο, με εξαντλητικές εβδομαδιαίες χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες. Νωρίς χθες το πρωί, όμως έκανε την επανεμφάνισή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ