Κολομβία:Αντάρτες απελευθέρωσαν 7 ομήρους

Κολομβία:Αντάρτες απελευθέρωσαν 7 ομήρους

Οι αντάρτες των ομάδων FARC και ELN της Κολομβίας απελευθέρωσαν χθες επτά ομήρους, δύο αστυνομικούς και πέντε υπαλλήλους μιας καναδικής εταιρίας εξόρυξης, αλλά εξακολουθούν να κρατούν έναν στρατιώτη, μια Καναδή και δύο Γερμανούς.

Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) παρέδωσαν σε «μια αγροτική περιοχή της Καούκα», στα νοτιοδυτικά της χώρας, σε «ανθρωπιστική αποστολή» του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι συνελήφθησαν στις 25 Ιανουαρίου.

Η απελευθέρωσή τους είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε από τους αντάρτες, λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων στην περιοχή. Ένας στρατιώτης που συνελήφθη στην επαρχία Ναρίνιο (νότια), θα απελευθερωθεί το Σάββατο.

Η σύλληψη των τριών ανδρών δεν διέκοψε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανταρτών FARC και της κυβέρνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ουδέτερο έδαφος στην Κούβα.

Οι συνομιλίες γίνονται με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης, της παλαιότερης στη Λατινική Αμερική, η οποία στο μισό αιώνα που διαρκεί έχει αφήσει πίσω της περίπου 600.000 νεκρούς, 15.000 αγνοούμενους και σχεδόν 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ