Γαλλία: Αυτοπυρπολήθηκε άνεργος

Γαλλία: Αυτοπυρπολήθηκε άνεργος

Ένας άνεργος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε χθες Παρασκευή στο Σεντ Ουέν, ένα προάστιο του Παρισιού, αλλά επέζησε με εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού κι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις αρχές.

 Ήταν το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε μια εβδομάδα. Την Τετάρτη, ένας άνεργος αυτοπυρπολήθηκε στη Νάντη, στην δυτική Γαλλία, κι έχασε τη ζωή του.

Στο χθεσινό επεισόδιο, ο 49χρονος άνδρας φέρεται να είπε ότι προέβη στο απονενοημένο διάβημα διότι τέλειωσε η περίοδος που δικαιούνταν να λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Έριξε ένα εύφλεκτο υγρό σε ρούχα που είχε τοποθετήσει μπροστά στο σπίτι του, έβαλε φωτιά και μπήκε μέσα σ’ αυτήν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Διερχόμενοι ειδοποίησαν εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών που επενέβησαν σχεδόν αμέσως, έσβησαν τη φωτιά και τον διακόμισαν σε νοσοκομείο.

Στο συμβάν της Τετάρτης, ο Τζαμάλ Σαάμπ, ο 43χρονος άνεργος που έχασε τη ζωή του, είχε περιλουστεί με βενζίνη και είχε αυτοπυρποληθεί διότι το επίπεδο του επιδόματος ανεργίας που λάμβανε μειώθηκε. Η αυτοκτονία του άνδρα, αλγερινής καταγωγής, που είχε στείλει σε δημοσιογράφους μηνύματα με τα οποία προειδοποιούσε για τις προθέσεις του, προκάλεσε σοκ στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατό του αλλά έκανε σαφές πως δεν θεωρεί ότι ευθύνεται για την αυτοκτονία του Σαάμπ η υπηρεσία εύρεσης απασχόλησης, το έργο της οποίας χαρακτήρισε “υποδειγματικό”. Ο υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν επίσης είπε ότι η υπηρεσία “αναζητούσε λύσεις” για να βοηθήσει τον εκλιπόντα.

Ο άνδρας που προχώρησε στην απόπειρα αυτοκτονίας με παρόμοιο τρόπο χθες ήταν “πολύ μόνος” και είχε “προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα”, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του δήμου του προαστίου Σεντ Ουέν.

Ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται σταθερά στη Γαλλία τους τελευταίους 20 μήνες και εκτιμάται ότι μπορεί σύντομα να φθάσει το ιστορικό ρεκόρ των 3,2 εκατ. ανθρώπων που είχε καταγραφεί το 1997.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ