Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσουν περίπου 150 Παλαιστινίους που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την επέκταση των ισραηλινών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Και από τις δύο πλευρές υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί καθώς οι στρατιώτες απομάκρυναν περίπου δώδεκα αντίσκηνα και μικρές καλύβες από γη που εφάπτεται στο παλαιστινιακό χωριό Μπουρίν της βόρειας Δυτικής Όχθης, δήλωσαν παλαιστίνιοι μάρτυρες και ο στρατός.

Είναι η τρίτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, που οι Παλαιστίνιοι έστησαν μια κατασκήνωση σε αυτό που λένε πως ήταν μια προσπάθεια να εμποδιστεί η επέκταση των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη. Και τις δύο προηγούμενες φορές οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν τις κατασκηνώσεις.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν μη φονικά μέσα διάλυσης του πλήθους όταν οι Παλαιστίνιοι εκσφενδόνισαν εναντίον τους πέτρες.

Έποικοι και Παλαιστίνιοι ενεπλάκησαν επίσης σε πετροπόλεμο σε έναν δρόμο σε κοντινή απόσταση. Και από τις δύο πλευρές υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ