Γερμανία: Η βοήθεια στην Αίγυπτο

Γερμανία: Η βοήθεια στην Αίγυπτο

Η οικονομική βοήθεια της Γερμανίας προς την Αίγυπτο εξαρτάται από την πρόοδο της δημοκρατίας στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Βερολίνο.

Η βοήθεια που θα προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση “εξαρτάται από την πρόοδο της δημοκρατικής εξέλιξης στην Αίγυπτο”, τόνισε ο Βέστερβέλε στην τηλεόραση ARD.

“Τις τελευταίες ημέρες, είδαμε τρομερές εικόνες, εικόνες βίας και καταστροφής”, επισήμανε ο γερμανός υπουργός, κάνοντας έκκληση για “διάλογο” ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Αίγυπτο και ζητώντας τη μια πλευρά να προσεγγίσει την άλλη.

Ο Βέστερβέλε έκανε λόγο για “στρατηγική υπομονή” με την Αίγυπτο: δηλαδή, “λέμε αυτό που θέλουμε να πούμε, κάνουμε την κριτική μας, αλλά δεν κόβουμε το νήμα του διαλόγου”. “Ο διάλογος είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα που έχουμε για να διατηρήσουμε την επιρροή μας”, υπογράμμισε.

Η επίσκεψη του προέδρου Μόρσι στην Γερμανία περιορίστηκε σε λίγες ώρες, εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena.

Ο Μόρσι θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Βερολίνο με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και αμέσως μετά θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: AMΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ