Ανάπτυξη μέχρι και η Ρουμανία

Ρυθμό ανάπτυξης της ρουμανικής οικονομίας που θα κυμανθεί από 1,5% μέχρι 2% αναμένει το 2012 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στο Βουκουρέστι, Τζέφρι Φρανκς.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στη Ρουμανία το 2012 θα είναι υψηλότερος από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της τέταρτης αξιολόγησης της οικονομικής συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών (Ρουμανία-ΔΝΤ) που πραγματοποιήθηκε από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου, οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπίστωσαν ικανοποιητική είσπραξη φόρων στο τέλος του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η συμφωνία με τη Ρουμανία θα συνεχιστεί, καθώς, όπως είπε, η παραίτηση του Εμίλ Μποκ από τον πρωθυπουργικό θώκο δεν αναμένεται να επηρεάσει την πορεία υλοποίησής της.

Με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να διαθέσει ποσό 505 εκατ. δολαρίων από τους πόρους του οικονομικού πακέτου στήριξης προς τη Ρουμανία.

Το θέμα θα συζητηθεί τον ερχόμενο Μάιο στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ