Σε νέα πολιτική κατά των ναρκωτικών καλεί ο Σάντος

Σε νέα πολιτική κατά των ναρκωτικών καλεί ο Σάντος

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, έθεσε χθες, δημόσια, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο διπλωματικό σώμα στην Μπογκοτά, την πρότασή του να αλλάξει η πολιτική κατά της διακίνησης ναρκωτικών, καθώς όπως είπε «δεν έχει επιτύχει τους στόχους της», καλώντας την Ευρώπη να υποστηρίξει αυτή την προσέγγιση.

«Ο πόλεμος που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες δεν πέτυχε τους στόχους της», είπε ο πρόεδρος της Κολομβίας τονίζοντας ότι η χώρα του είχε «το ηθικό ανάστημα να τονίσει την ανάγκη να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του πολέμου κατά των ναρκωτικών».

Ο κ. Σάντος, ο οποίος θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ και της κοινότητας κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC), που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Κυριακή στο Σαντιάγο της Χιλής , κάλεσε την Ευρώπη να μην «υποχωρήσει στις προκαταλήψεις και να κρατήσει ανοικτό μυαλό για να βρουν λύσεις που θα εμποδίζουν την νεολαία του κόσμου να εξακολουθεί να είναι ένα θύμα της μάστιγας αυτής».

Οι δηλώσεις του Σάντος πιθανώς συνδέονται με τις ειρηνευτικές διαδικασίες με τους αντάρτες της FARC.

Οι παράνομες καλλιέργειες είναι ένα από τα ανοιχτά κεφάλαια στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), οι οποίοι κατηγορούνται από τις αρχές για συμπαιγνία με τους εμπόρους ναρκωτικών.

Η Κολομβία παράγει περίπου 345 τόνους κοκαΐνης ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ