Αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο απογείωσης

Αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο απογείωσης

Αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών ξέφυγε από το διάδρομο κατά τη διαδικασία της απογείωσης και κατέληξε εκτός πίστας. Σώοι είναι οι 278 επιβάτες και το δεκαμελές πλήρωμα.

Αεροσκάφος Airbus A330 των Τουρκικών Αερογραμμών, με 278 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος, γλίστρησε κατά τη διαδικασία απογείωσης από τον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού και κατέληξε εκτός της πίστας, μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές του αεροδρομίου.

«Το αεροσκάφος, βρέθηκε στην αριστερή πλευρά του διαδρόμου και κατέληξε στο γρασίδι όπου κόλλησε », δήλωσε η αστυνομική αρχή του αεροδρομίου, που επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν. Από το ατύχημα δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών ή του πληρώματος.

Οι 278 επιβάτες και το πλήρωμα, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Οι 159 από αυτούς θα αναχωρήσουν με άλλη πτήση τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με μια πηγή του αεροδρομίου, το ατύχημα οφείλεται σε «αστοχία του πιλότου» και έγινε περίπου στις 20:00 (19:00 GMT) και ενώ το αεροσκάφος ήταν σε διαδικασία απογείωσης, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου «η διαδικασία επαναφοράς του αεροσκάφους αναμένεται να διαρκέσει έξι ώρες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ