ΗΠΑ και ΟΗΕ «αφήνουν» την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

ΗΠΑ και ΟΗΕ «αφήνουν» την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν χθες, τη «βαθιά ανησυχία» τους για τα προβλήματα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ωθώντας όλους τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τη χώρα και ζητώντας από την κυβέρνηση στο Μπανγκούι να προστατεύσει την πρεσβεία τους, από τις πολεμικές επιχειρήσεις των ανταρτών Σελέκα με τις κυβερνητικές δυνάμεις .

«Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε στις 23 Δεκεμβρίου, την αποχώρηση των οικογενειών και του μη απαραίτητου προσωπικού από την πρεσβεία μας στο Μπανγκούι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ανήμερα των Χριστουγέννων η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με εμπορικές πτήσεις, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Αλλά και ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, διέταξε χθες την απομάκρυνση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, από το μη απαραίτητο προσωπικό του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς συνεχίζεται η προέλαση των επαναστατών που βρίσκονται ήδη στις πύλες εισόδου της πρωτεύουσας, Μπανγκούι.

Μετά από περισσότερο από δύο εβδομάδες μαχών, οι αντάρτες Σελέκα σταμάτησαν κοντά στην πρωτεύουσα, αλλά ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Νεσίρκι, θεωρεί ότι απλώς είναι θέμα χρόνου να εισέλθουν στην πρωτεύουσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ