“Καρφί” Μπερσάνι στον Καβαλιέρε

“Καρφί” Μπερσάνι στον Καβαλιέρε

 

«Σπόντα» με αποδέκτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, κανοντας μία σαφή νύξη στον Καβαλιέρε ανέφερε ότι «τα προσωποπαγή κόμματα δεν κάνουν καλό».

«Τα προσωποπαγή κόμματα δεν κάνουν καλό. Εμείς πάντως δεν έχουμε πρόβλημα, στο πρόγραμμά μας υπάρχει η οικονομική εξυγίανση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, μαζί όμως με αναπτυξιακά μέτρα και την τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Πρόσθεσε επίσης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia ότι «εμείς ήμασταν πάντα απόλυτα έντιμοι με τον Μάριο Μόντι, δεν περιμέναμε να βρεθούμε σε πολιτική αντιπαράθεση, αλλά δεν έχουμε καμία δυσκολία να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» .

Ο Μόντι φέρεται να είναι έτοιμος να εκφράσει την υποστήριξή του σε μια συμμαχία δυνάμεων του κέντρου, αν και δεν είναι σαφές ακόμα εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις η κάθοδος του Μόντι στην πολιτική αρένα με ενεργή συμμετοχή ή ακόμα και όχι ενδέχεται να αφαιρέσει σημαντικό ποσοστό ψήφων και από την κεντροαριστερά, όχι μόνον από την συντηρητική παράταξη.

Αναλυτές πάντως προσθέτουν μετεκλογικά, το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει συμφωνία συνεργασίας της κεντροαριστεράς του Μπερσάνι με τις κεντρώες δυνάμεις του Πιερφερντινάντο Καζίνι και του προέδρου της Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, που αναμένεται να υιοθετήσουν πλήρως το πολιτικό «μανιφέστο» του Μόντι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ