“Πυρά” Σίλβιο κατά της Γερμανίας

“Πυρά” Σίλβιο κατά της Γερμανίας

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε χθες, ότι η Ευρώπη κυριαρχείται από τη Γερμανία, η οποία είχε επιβάλει μέτρα λιτότητας στην Ιταλία. Οι δηλώσεις έγιναν ενώ ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται πιθανώς για την έκτη εκλογική του αναμέτρηση, στις δύο δεκαετίες της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

«Η δεινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι το αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την Ευρώπη, όπου η Γερμανία έχει ηγεμονικό ρόλο», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι του ομίλου του.

Ο Μπερλουσκόνι είπε επίσης ότι η κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας που θεσπίστηκε με τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ήταν η προτεραιότητα του προγράμματος του. Είπε ότι θα αντισταθμίσει το έλλειμμα στο κράτος με την αύξηση των φόρων για τα αλκοολούχα ποτά και την εξάλειψη των περιττών δημόσιων δαπανών.

«Είναι απολύτως δυνατό να το πετύχουμε», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, στο κανάλι Rete 4. Η συνέντευξη μεταδόθηκε μια ημέρα μετά το την 80λέπτη συνέντευξη που παραχώρησε ο εβδομηντάρης πολιτικός στο Canale 5, κανάλι επίσης της αυτοκρατορίας του των μέσων ενημέρωσης.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ