Εκβίαζε με “ροζ” βίντεο;

Αμηχανία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δημοσιοποίηση τηλεγραφήματος από το Wikileaks,το οποίο φέρει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εκβίαζε τον πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Γιασάρ Μπουγιούκανιτ με “ροζ” βίντεο της κόρης του.

Το τηλεγράφημα Αμερικανών διπλωματών με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2008 ανέφερε ότι η αστυνομία της Τουρκίας είχε στην κατοχή της “φωτογραφίες και ντοκουμέντα σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα” της κόρης του Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, Μπενκού.

Η τουρκική εφημερίδα “Aydınlık” δημοσίευσε το τηλεγράφημα και ανέφερε ότι αυτά τα ντοκουμέντα χρησιμοποιήθηκαν από τον Τούρκο πρωθυπουργό προκειμένου να εκβιάσει τον τότε επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ο εκβιασμός φέρεται να πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις αναφορές στον τουρκικό Τύπο, στη μυστική συνάντηση των δύο ανδρών στις 4 Μαΐου του 2007 στο Παλάτι Dolmabahce της Κωνσταντινούπολης. Να σημειωθεί ότι ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο του τετ-α-τετ.

Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και χαρακτήρισε “αβάσιμες” τις κατηγορίες. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αποκλείει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. ΠΗΓΗ: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ