Μόντι:”χρειαζόμαστε ικανούς…”

Μόντι:”χρειαζόμαστε ικανούς…”

 «Η χώρα βρίσκεται σε ασφαλή κατάσταση», όμως πλέον «χρειάζονται όλο και περισσότερα ικανά άτομα, με γνώσεις, σε θέση να ερμηνεύσουν την αλλαγή και να μπορέσουν να την κατευθύνουν», επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε μήνυμά του προς τους Ιταλούς μαθητές με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

«Εύχομαι το 2013 η Ιταλία να μπορέσει να δει και πάλι μια συγκεκριμένη προοπτική ανάπτυξης και να ατενίσει το μέλλον με ελπίδα, όχι με φόβο», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Σήμερα το απόγευμα ο Μάριο Μόντι θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να εγκρίνει την απλούστευση των διαδικασιών για την δυνατότητα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές, με την κατάθεση πολιτικών ψηφοδελτίων.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δεν έχει πάντως αποφασίσει ακόμα αν θα πάρει απευθείας μέρος στην προεκλογική εκστρατεία, ως υποψήφιος πρωθυπουργός. Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι είναι πιθανό να προτείνει στις πολιτικές δυνάμεις (κυρίως στο χριστιανοδημοκρατικό κέντρο) ένα «πολιτικό πρόγραμμα» με τα κύρια σημεία του προγράμματός του. Όποιος τα εντάξει στις πολιτικές του προτεραιότητες αναμένεται να εξασφαλίσει την έμμεση υποστήριξη του Ιταλού οικονομολόγου και πρωθυπουργού.

Η τελική του απόφαση πάντως θεωρείται βέβαιο πλέον ότι θα πρέπει να ανακοινωθεί το επόμενο σαββατοκύριακο.   

Παράλληλα, δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι οι κεντρώες δυνάμεις που δηλώνουν έτοιμες να εφαρμόσουν το «πρόγραμμα Μόντι», θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν μέχρι και το 20% των προθέσεων ψήφου.

Σε ό,τι αφορά την μπερλουσκονική κεντροδεξιά, το 80% των ψηφοφόρων της δηλώνει αντίθετο σε μια απευθείας πολιτική δραστηριοποίηση του Μάριο Μόντι. Οι εκλογείς της κεντροαριστεράς, αντιθέτως, σε ποσοστό 44% εύχονται την κάθοδο του καθηγητή στον πολιτικό στίβο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ