Το τείχος του Βερολίνου ακόμα “χωρίζει”

Το τείχος του Βερολίνου ακόμα “χωρίζει”

 

 

Η πλειοψηφία των ανατολικογερμανών θεωρούν τους δυτικογερμανούς “αλαζόνες” και κυρίως χρηματοκεντρικούς, σύμφωνα με μία νέα έρευνα η οποία υπογραμμίζει τη διαφορετικότητα στο προφίλ των δύο.

Περισσότερα από 22 χρόνια ύστερα από την επανένωση της Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, μία μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Allensbach έδειξε ότι οι ανατολικογερμανοί έχουν έντονα αρνητική άποψη για τους δυτικούς αλλά πολύ θετική για τους εαυτούς τους.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 71% των ανατολικογερμανών θεωρούν τους δυτικούς “αλαζόνες”, το 57% εκτιμά ότι τους ενδιαφέρουν κυρίως τα χρήματα και το 45% ότι είναι “ρηχοί”.

Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό των πανεπιστημίων της ανατολικής Γερμανίας και διαπίστωσε ότι το 69% των ανατολικογερμανών χαρακτηρίζουν εαυτούς “μετριόφρονες”, το 63% “μετρημένους” και το 58% “εφευρετικούς”.

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι το 51% των δυτικογερμανών θεωρούν ότι οι ανατολικογερμανοί είναι “δυσαρεστημένοι”, το 42% “δύσπιστοι” και μόνο το 12% ότι είναι “αλαζόνες”.

Πολλοί ανατολικογερμανοί έχουν συναντήσει δυσκολίες στη ζωή τους καθώς εκατομμύρια είναι εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους, το σπίτι τους, αλλά και υποχρεώθηκαν σε έναν νέο τρόπο ζωής. Περίπου δύο εκατομμύρια ανατολικογερμανοί εγκαταστάθηκαν στη δυτική Γερμανία αναζητώντας εργασία.   

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ