“Ισχυρή Γερμανία… για όλους”

“Ισχυρή Γερμανία… για όλους”

 

Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του 25ου συνεδρίου του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Ανόβερο, ενός συνεδρίου με έντονο προεκλογικό άρωμα. Αυτό σημαίνει ότι ενόψει περιφερειακών και εθνικών εκλογών δεν θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις, τουλάχιστον όσον αφορά στις εκλογές για το προεδρείο, οι οποίες θα διεξαχθούν σήμερα το απόγευμα. Αυτό ισχύει πρωτίστως για την επανεκλογή της πρόεδρου των Χριστιανοδημοκρατών, καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που είναι και η δημοφιλέστερη πολιτικός του κόμματος.

 

Παρ’ όλα αυτά, σε δύο θέματα κοινωνικού περιεχομένου αναμένεται ότι θα διεξαχθεί έντονη συζήτηση, και αυτό επειδή και στην ηγεσία του κόμματος επικρατούν διαφορετικές απόψεις.

 

Το ένα αφορά στην φορολογικά ισότιμη αντιμετώπιση ομοφυλόφιλων ζευγαριών με τους γάμους ετερόφυλων. Το δεύτερο θέμα είναι το επίδομα προς τις μητέρες. Αυτοί που διαφωνούν επιμένουν ότι ένα τέτοιο μέτρο, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει ως και 14 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Στην ομιλία της στο συνέδριο η κ. Μέρκελ στήριξε αυτήν την πρόταση, αλλά εκφράστηκε αρνητικά στο αίτημα για ισότιμη αντιμετώπιση ομοφυλόφιλων ζευγαριών.    

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ