Κέρδισαν 294 εκ. δολάρια στο λόττο

Κέρδισαν 294 εκ. δολάρια στο λόττο

Ήρθαν νωρίς τα Χριστούγεννα για έναν μηχανικό κι την άνεργη σύζυγο του, που κέρδισαν 294 εκατομμύρια δολάρια στο λόττο.

 Ο μεσόκοπος μηχανικός από το Μισούρι, με την άνεργη συνομήλικη σύζυγο, είχαν αγοράσει μαζί δύο τυχερά δελτία λόττο – για ένα από τα μεγαλύτερα “τζακπότ” των τελευταίων δεκαετιών – έτσι στο σύνολο των 587,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που μοιράζονταν στην πρώτη κατηγορία, εκείνοι ενθυλακώνουν τα 294 εκατομμύρια δολάρια. Το ζεύγος Χιλ, ο Μαρκ και η Σίντι, με τρείς γιούς και μια υιοθετημένη κόρη, είπαν στους δημοσιογράφους ότι είναι “συνηθισμένοι άνθρωποι με σφιχτά, έως σήμερα, τα οικονομικά τους”.

Δεν θέλησαν να αποκαλύψουν, τι θα κάνουν με όλα τα χρήματα του λόττο, αρκούμενοι να αναφέρουν αόριστα πως κάποιες φιλανθρωπίες θα γίνουν με αυτά, ενώ βεβαίωσαν ότι “τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι πολύ όμορφα και οι διακοπές, σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα παραταθούν “.

Επίσης δεν παραπονέθηκαν που περίπου το ένα τρίτο του ανωτέρω αναπάντεχου κέρδους θα το εισπράξει το αμερικανικό δημόσιο, βεβαιώνοντας επίσης ότι “το καθήκον μας, ως Αμερικανοί, θα το πράξουμε”.

Η κα Χιλ απολύθηκε σχεδόν πριν 24 μήνες, από τη θέση γραμματέως μικρομεσαίας επιχειρήσεως …

Αλλά και ο σύζυγός της, καθ’ όλο το τελευταίο 12μηνο, είχε ‘αναδουλειές’.

“Τώρα θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα πόνι στην κόρη μας και ακόμα να την πάμε να δει εκ του φυσικού, πρώτη φορά, τον ωκεανό που την μαγεύει”.

Ο κάτοχος του άλλου μισού δελτίου λόττο, που κέρδισε στην πρώτη κατηγορία, δεν έδωσε ακόμα τα στοιχεία του.

Όμως, στο Μέριλαντ, στα νοτιο-ανατολικά της πρωτεύουσας, μια κάμερα ασφάλειας “αποτύπωσε” άντρα να πανηγυρίζει έξαλλα…

Ο τοπικός πράκτορας του γραφείου των στοιχημάτων θυμήθηκε “έναν στρατιωτικό, που εργάζεται στα πέριξ ( πιθανόν στη στρατιωτική βάση Αντριους) και τού ζήτησε να περάσει στη μηχανή το (εξίσου τυχερό) δελτίο λόττο του”.

Το αμερικανικό λόττο εδρεύει στην Αριζόνα και οι τυχεροί έχουν διορία 180 ημερών για να εισπράξουν.

Άλλοι 8,9 εκατομμύρια παίκτες του λόττο θα μοιραστούν, λόγω της κίνησης που είχε αυτό το τζάκποτ, περίπου 131 εκατομμύρια δολάρια.

Οι διοργανωτές είπαν ότι λόγω του υψηλόποσου ‘ποτ’, τα τελευταία 24ωρα τα μηχανήματα επικύρωναν σε όλες μαζί τις Πολιτείες κάπου 160 χιλιάδες (ατομικά και ομαδικά) δελτία κάθε 60 δεύτερα…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ