Ψεύδεται το Reuters

Στην σελίδα του Wikileaks στο Twitter αλλά και στο Facebook, αναρτήθηκε ένα ποστ το οποίο ουσιαστικά κατηγορεί το πρακτορείο Reuters για παραπληροφόρηση. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως οι γυναίκες που περιλαμβάνονται στο δικόγραφο της υπόθεσης βιασμού για την οποία κατηγορείται ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, δεν ήταν ποτέ εθελόντριες στην ιστοσελίδα, αντίθετα με ότι αναφέρει το πρακτορείο Reuters.Το ποστ λέει:” Οι γυναίκες στην υπόθεση Ασάνζ δεν ήταν ποτέ εθελόντριες και είναι λάθος να καταγράφονται ως εθελόντριες. Εννοούμε εσένα, Reuters”

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα των διαδικασιών που θα κρίνουν αν θα απελευθερωθεί από τον κατ’οίκον περιορισμό  ο Αυστραλός ή αν οι βρετανικές αρχές θα τον εκδώσουν στην Σουηδία, όπου και θα κατηγορηθεί για τον βιασμό δύο γυναικών.

Πάντως, το δημοσίευμα του Reuters φαίνεται να μεροληπτεί και να φέρεται κατά του Ασάνζ, εις βάρος του οποίου δεν εκκρεμεί καμία τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση. Αναφέρεται μάλιστα ότι τυχόν αθώωση του από τις βρετανικές αρχές θα δημιουργήσει δεδικασμένο το οποίο θα δυσκολέψει μελλοντικές υποθέσεις εκδόσεων με άλλες χώρες της Ε.Ε. Μάλιστα…

Διαβάστε το άρθρο του Reuters εδώ:http://uk.reuters.com/article/2012/02/02/uk-britain-assange-idUKTRE8111SX20120202

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ