Βαρουφάκης: Είμαι 54 ετών και δεν αντέχω άλλο…

«Είμαι πενήντα τεσσάρων ετών και δεν αντέχω άλλο. Μεγάλωσα με τη δικτατορία των συνταγματαρχών και τώρα βρίσκομαι κάτω από την τυραννία των τραπεζών και των αυτοαποκαλούμενων φιλελεύθερων οικονομολόγων», τονίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνομιλία του με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας La Republica Εουτζένιο Οκόρσι.

Η εφημερίδα στη διαδικτυακή της πύλη, αφιερώνει στον οικονομολόγο και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, άρθρο με τίτλο: «Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να αλλάξει την ευρωπαϊκή πολιτική»

Ο γνωστός οικονομολόγος του πανεπιστημίου του Τέξας, θεωρεί ότι δεν υπάρχει πραγματική ανάκαμψη και διερωτάται: «Ο πρωθυπουργός κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας; Βλέπει τις ουρές των ανέργων, όσων τρώνε στα συσσίτια και ψάχνουν για φαγητό μέσα στα σκουπίδια;».

«Στην πραγματικότητα ο Βαρουφάκης είναι πιο μεθοδικός, ρεαλιστής και ανοικτός στον διάλογο από ό,τι θα περίμενε κανείς», γράφει ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα πρόκειται για τον εμπνευστή της «στροφής» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, εδώ και δυο εβδομάδες, άρχισε να μιλά για «μια συνολική συμφωνία που να προσφέρει λύση, χωρίς να υπάρξουν δράματα». Ο Οκόρσιο εξηγεί ότι αυτή η συνολική λύση προβλέπει τον εξορθολογισμό και μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά βασίζεται και στη θέση ότι το «να απαιτεί κανείς να πληρώσει η Ελλάδα όλο της το δημόσιο χρέος, μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί, αποτελεί μια απαράδεκτη τυραννία».

Τέλος, ο Γιάννης Βαρουφάκης τονίζει ότι «η κόκκινη γραμμή, για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, πιο ευνοϊκά επιτόκια και η αποπληρωμή του -τουλάχιστον για το χρέος που είναι στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- όταν επιστρέψει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης».

 

Διαβάστε επίσης

Ο Φράτσερ προτείνει γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους

«Το Grexit ήταν λάθος της Μέρκελ»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ