Σύμβουλος του Καμίνη στην παράταξη του Σακελλαρίδη

Σύμβουλος του Καμίνη στην παράταξη του Σακελλαρίδη

Με την δημοτική παράταξη, «Ανοιχτή Πόλη», θα συνεχίσει να υπηρετεί τον δήμο Αθηναίων ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος με επιστολή του καταγγέλλει τον παραγκωνισμό των κοινοτικών συμβούλων από τον Γιώργο Καμίνη και το έλλειμμα σε στοιχειώδεις παροχές για τους δημότες ενώ αποκαλύπτει ότι αρνήθηκε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου επιλέγοντας την παράταξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σπυρόπουλου,

«Όπως σας είναι γνωστό, από τις 27 Νοεμβρίου 2013, πολιτικοί και δεοντολογικοί  λόγοι  (που αναλύονται στην επιστολή παραίτησης που σας κοινοποιήθηκε) με οδήγησαν στην παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, παραμένοντας Ανεξάρτητος Σύμβουλος της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

Επειδή, προσφάτως, μου διαβιβάστηκε πρόσκληση  του Δημάρχου, κ. Καμίνη, να δηλώσω τη συμμετοχή μου, διά της υποψηφιότητάς μου, στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης  με την οποία θα επαναδιεκδικήσει τη Δημαρχία στο  Δήμο  Αθηναίων, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ενώ διανύουμε το τελευταίο έτος της παρούσας δημοτικής διοίκησης, ο κ.  Καμίνης και η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο συνεχίζουν να μην ανταποκρίνονται στις προεκλογικές εξαγγελίες του 2010 για την αναβάθμιση του ρόλου των Δημοτικών Κοινοτήτων, αλλά, αντιθέτως, έχουν επιδοθεί σε μια πολιτική απαξίωσης και -επί της ουσίας- ακύρωσης των Κοινοτικών Συμβούλων… αφού σχεδόν όλες οι αποφάσεις-γνωμοδοτήσεις που έχουμε πάρει (ομόφωνα τις περισσότερες φορές) για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη δημοτική  μας κοινότητα, παραμένουν στα αζήτητα…  χωρίς να προωθούνται  για να υπάρξει εισήγηση  από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την υλοποίησή τους(εξαιρώντας την εσπευσμένη για ευνόητους λόγους… –δυο μήνες πριν τις εκλογές-  απόφαση για παραχώρηση του χώρου που λειτουργούσε το σκέιτπαρκ)!

Η οικονομική δυσπραγία του Δήμου, λόγω των μνημονίων,  δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία στην άρνηση της Δημοτικής Αρχής να αντισταθμίσει το έλλειμμα στοιχειωδών παροχών, ώστε να επιτευχθεί  η  εξασφάλιση των αυτονόητων για τη σωστή λειτουργία της Δημοτικής  μας Κοινότητας, ούτε άλλοθι στην εφαρμογή (μνημονιακότερων των μνημονίων…)πολιτικών όπως αυτές που θέλει να εφαρμόσει  στην επόμενη πενταετία ο κ. Καμίνης και αποτυπώνονται μέσα από τη μελέτη της Αξιολόγησης των Δομών του Δήμου (συνημμένο)!

Πολύ περισσότερο, όταν αποδεδειγμένα ο Δήμος «τρέχει» σε δυο ταχύτητες… όπως π.χ έγινε (μετά την κατάργηση των υπηρεσιών και τις απολύσεις εργαζομένων) με την πρόσφατη απόφαση να δοθούν είκοσι τρία εκατομμύρια (23.000.000) Ευρώ σε εθνικό εργολάβο για τη συντήρηση των οχημάτων και των μηχανημάτων του Δήμου!!!

Για όλα τα παραπάνω και επειδή θεωρώ χρέος μου και καθήκον να δράσω για την ανατροπή μιας κατάστασης που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με όλα  όσα είχαμε οραματιστεί για τον Δήμο μας το 2010, δηλώνω ότι συντάσσομαι με τις δυνάμεις εκείνες που δείχνουν συνέπεια απέναντι στους συμπολίτες μας, ώστε να συνεχίσουν να διεκδικούν, με ψηλά το κεφάλι, αυτά που τους ανήκουν και ως εκ τούτου μέχρι τη λήξη της θητείας  του παρόντος  Συμβουλίου θα συμμετέχω στα συμβούλια ως Κοινοτικός Σύμβουλος της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, με τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ