Ο Μιχελάκης για την Ισπανία

Στις εξελίξεις στην Ισπανία, αλλά και στην κρίση στην Ευρωζώνη αναφέρθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης.«Η κρίση στην Ευρωζώνη κορυφώνεται επικίνδυνα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Και πρόσθεσε:«Μεγάλες χώρες, όπως η Ισπανία, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες για να βγουν στις αγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σημερινά επιτόκια δανεισμού, όπως δήλωσε ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών, έχουν γίνει απαγορευτικά. Η εξέλιξη αυτή θα θέσει σε σοβαρή δοκιμασία ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, γιατί τα κεφάλαια, που ενδεχομένως θα χρειαστεί η Ισπανία, θα είναι μεγάλα.

Αν δεν είχε προλάβει η Ελλάδα να κάνει το κούρεμα του χρέους, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το κάνει τώρα. Και χωρίς κούρεμα η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει.

Και ενώ η κρίση κορυφώνεται, στη χώρα μας κάποιοι, με την τυχοδιωκτική τους πολιτική, μας ξαναβάζουν στο μάτι του κυκλώνα και μάλιστα σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας.

Δημιουργούν συνθήκες συγκρούσεων με τους εταίρους μας και ανοίγουν την πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Διερωτόμαστε αν έχουν τη γνώση των συνεπειών αυτής της άφρονης πολιτικής, αν έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ