‘Αλλη δημοσκόπηση

Απογοήτευση και οργή για την πολιτική νιώθουν 9 στους δέκα ψηφοφόρους, σύμφωνα με έρευνα της Alco για τη ΝΕΤ. Την ίδια στιγμή περίπου οι μισοί πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξει τίποτα με τις εκλογές.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα το 52% των ερωτηθέντων νιώθει απογοήτευση για την πολιτική και το 40% οργή. Το 6% απαντά ότι το κυρίαρχο συναίσθημά του για την πολιτική είναι η προσδοκία, ενώ μόλις το 1% η ικανοποίηση. Παράλληλα, το 46% πιστεύει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα με τις εκλογές, το 28% θεωρεί πως οι εκλογές θα φέρουν αλλαγή προς το χειρότερο, ενώ μόνο το 19% θεωρεί πως θα επέλθει αλλαγή προς το καλύτερο.  

Επίσης, το 41% των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι καλύτερο οι εκλογές να οδηγήσουν στην τήρηση υποχρεώσεων του μνημονίου και στην παραμονή στο ευρώ, με το 29% να δηλώνει ότι οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν στην καταγγελία του μνημονίου και στην έξοδο από το ευρώ.

  Αντίστοιχα, για το 41% των ψηφοφόρων βασικό κριτήριο επιλογής στις εκλογές θα αποτελέσει η διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν, ενώ για το 40% η ανάγκη να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ