Μέρκελ:Όχι στην διαγραφή χρέους

Μέρκελ:Όχι στην διαγραφή χρέους

 

Η Μέρκελ απέκλεισε την πιθανότητα διαγραφής του ελληνικού χρέους, μιλώντας σε βουλευτές της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, σύμφωνα με μια τοπική γερμανική εφημερίδα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε βουλευτές της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) εξέφρασε την αντίθεσή της σε μια ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους καθώς κάτι τέτοιο δεν συνιστά λύση, όπως είπε, σύμφωνα με μια τοπική γερμανική εφημερίδα.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Μέρκελ επισήμανε ότι αν διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας τότε και άλλες χώρες ενδέχεται να υποβάλουν παρόμοιο αίτημα, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Πασάουερ Νόιε Πρέσε. Όλοι αναμένουν από την Μέρκελ “να πει την αλήθεια για το μέλλον της Ελλάδας” όμως ούτε η ίδια, ούτε ο Σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της στις προσεχείς εκλογές, ο Πέερ Στάινμπρουκ, γνωρίζουν ποιο θα είναι αυτό, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ είχε τονίσει ότι το Βερολίνο αποκλείει το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους “για νομικούς λόγους”. Εδώ και αρκετές εβδομάδες το Βερολίνο επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, καθώς το θέμα της διαγραφής χρέους θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητο για τους Γερμανούς φορολογούμενους και ψηφοφόρους, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν εντός του 2013.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ