Στόχος του Κούρκουλα οι επενδύσεις

Στόχος του Κούρκουλα οι επενδύσεις

 

Με κύρια αποστολή την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας θα επισκεφθεί την Κίνα από τη Δευτέρα ως το Σάββατο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει σε επενδυτικά και επιχειρηματικά φόρα και θα συμπροεδρεύει με τον υφυπουργό Εμπορίου της Κίνας στην 11η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νομεβρίου.

Ενδεικτικές των προθέσεων της ελληνικής αποστολής είναι οι συμμετοχές του Invest in Greece και του ΤΑΙΠΕΔ, που θα παρουσιάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην κινεζική επιχειρηματική κοινότητα. Σημειώνεται ότι η Κίνα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της στη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Την Τρίτη, ο κ. Κούρκουλας θα είναι ο κύριος ομιλητής σε επενδυτικό σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Invest in Greece στο Πεκίνο, ενώ την ίδια μέρα θα συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του Σι Χανγκσένγκ, καθώς και με τον πρόεδρο της Cosco Κάπτεν Γουέι Τζιαφού.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου θα μετάσχει σε επιχειρηματικό φόρουμ ελληνικών προϊόντων και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι ο κύριος ομιλητής σε επενδυτικό φόρουμ που οργανώνουν το Γενικό Προξενείο Σαγκάης και το Γραφείο ΟΕΥ με τη συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και του Invest in Greece.

Ο κ. Κούρκουλας θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του με συναντήσεις των τοπικών παραγόντων και των ΜΜΕ στη Σαγκάη.

Στο ταξίδι τον συνοδεύει ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακών Σχέσεων Π. Μίχαλος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ