Ντράγκι: “Ναι” στις περικοπές

Ντράγκι: “Ναι” στις περικοπές

 

Στις περικοπές δαπανών και όχι στην αύξηση των φόρων πρέπει να βασιστεί η οικονομική εξυγίανση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

 

«Τη χρονιά που σε λίγο θα έχει παρέλθει, πρέπει να τη θυμόμαστε όχι μόνο για την κρίση χρέους, με τις επιπτώσεις της στο ευρώ και κατά συνέπεια την αδυναμία του ενιαίου νομίσματος, αλλά και για τις απαντήσεις που έδωσαν η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διάφορες κυβερνήσεις», ανέφερε ε ο κ. Ντράγκι μιλώντας σε εκδήλωση πανεπιστημίου στο Μιλάνο.

 

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υποστήριξε ότι η κρίση έφερε στην επιφάνεια με έντονο τρόπο τα λάθη του παρελθόντος, καθώς, όπως είπε, στην Ευρώπη για πολύ καιρό εφαρμόσθηκαν λανθασμένες πολιτικές ή διάφορες χώρες μέλη χαρακτηρίσθηκαν από απραξία.

 

Διεμήνυσε επίσης ότι η ΕΚΤ θα παρέμβει μόνον υπέρ των χωρών εκείνων που θα δεχθούν να ακολουθήσουν ένα ξεκάθαρο, συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Η μεγαλύτερη προσπάθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας, αποτελεί, ακόμη, χρέος των κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο κ. Ντράγκι.

 

Τόνισε, παράλληλα, ότι πρέπει να μπουν τέσσερα κύρια θεμέλια: «η τραπεζική ένωση και στη συνέχεια η φορολογική, η οικονομική και τέλος η πολιτική ένωση».  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ