Αισιοδοξεί για την δόση ο Γιούνκερ

Αισιοδοξεί για την δόση ο Γιούνκερ

Αισιόδοξος ότι θα αναληφθεί δράση σύντομα σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του προς το Γερμανικό Πρακτορείο, υποστηρίζοντας ότι το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που ενέκρινε η ελληνική βουλή αποτελεί “απόδειξη θάρρους”.

 

Τα μέτρα αυτά “είναι πολύ εντυπωσιακά και βασικά συμμορφώνονται προς αυτά που αναμέναμε”, είπε ο Γιούνκερ. “Η Ελλάδα εργάζεται για να εκπληρώσει τα καθήκοντά της και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι άλλες 16 κυβερνήσεις της ευρωζώνης σε αντάλλαγμα θα εκπληρώσουν γρήγορα τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα”, πρόσθεσε.

 

Ο Γιούνκερ όμως παράλληλα εξέφρασε την δυσφορία του για το ότι η έκθεση της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), η οποία αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου οι υπουργοί να λάβουν απόφαση, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Υποσχέθηκε “ταχεία” δράση μόλις είναι διαθέσιμα “όλα τα στοιχεία” για να ληφθεί απόφαση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ