Οι Γερμανοί για την ψήφιση των μέτρων

Οι Γερμανοί για την ψήφιση των μέτρων

 

«Υπό τη σκιά μαζικών διαδηλώσεων οργής, το κοινοβούλιο ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το νέο πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης», αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Η Ελλάδα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς το νέο πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ από τους διεθνείς πιστωτές».

 

Στο άρθρο του για την Ελλάδα, το περιοδικό Stern εκτιμά ότι «ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει καταρχήν αποσοβηθεί». «Μειώσεις συντάξεων, μείωση κοινωνικών παροχών, φορολογικές αυξήσεις – το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το διαφιλονικούμενο πρόγραμμα περικοπών.

 

Στην ηλεκτρονική της έκδοση, γερμανική η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η Βουλή αποφασίζει νέο πρόγραμμα περικοπών».

 

«Η υπερχρεωμένη Ελλάδα υιοθέτησε αργά χθες το βράδυ το διαφιλονικούμενο πρόγραμμα περικοπών. Κατά την ψηφοφορία στη βουλή, η κυβέρνηση απέσπασε την απαιτούμενη πλειοψηφία, εκπληρώνοντας έτσι έναν όρο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», σημειώνει η γερμανική έκδοση των Financial Times.

 

«Στη Γερμανία η απόφαση για τη συνέχιση της βοήθειας αναμένεται να καθυστερήσει λίγο ακόμη», εκτιμά η εφημερίδα. «Μιλώντας στην επιτροπή Δημοσιονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σύμφωνα με συμμετέχοντες ότι δεν αναμένει να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής βουλής επί του θέματος ήδη την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο χωρίς το πράσινο φως της βουλής, η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια».

 

Σε δημοσίευμα της, η εφημερίδα Berliner Morgenpost αναφέρει ότι «χωρίς την έγκριση του νέου πακέτου η Ελλάδα θα απειλούνταν με απώλεια σημαντικών διεθνών δανείων, την έξοδο από την ευρωζώνη και εντέλει τη χρεωκοπία. Για την ελληνική κυβέρνηση ήταν η δυσκολότερη δοκιμασία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της».     

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ