Δείτε τις αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό

Δείτε τις αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό 

Νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά με δραστική μείωση των αποζημιώσεων στο 50% αλλά και του χρόνου προειδοποίησης απόλυσης, μεγαλύτερη ευελιξία στις ώρες απασχόλησης και μέτρα για τη μείωση των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016.

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται νέο σύστημα διαμόρφωσης κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζομένους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας. (Διάταξη Πλαίσιο) με το οποίο η τελική απόφαση και αφού προηγείται διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων θα λαμβάνεται από την κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε η Realnews, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα επίπεδα που διαμορφώθηκε με το ν.4046/2012 (σε συνδυασμό με το άρθρ.1 της ΠΥΣ 6/2012), ενώ θα συνεχίσουν να προσαρτώνται σε αυτό τα επιδόματα προϋπηρεσίας (τριετίες) υπολογιζόμενα με τους υφιστάμενους ανασταλμένους συντελεστές ωριμότητας (οι οποίοι ωστόσο θα παραμείνουν «παγωμένοι» έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%).

Οι κοινωνικοί εταίροι, ανάλογα με την δυναμικότητα των διαφόρων κλάδων μπορούν να συμφωνούν και να ορίζουν υψηλότερους ως προς τον καθορισμένο κατώτατο μισθό, μισθολογικούς και μη, κανονιστικούς όρους.

Oι αλλαγές στο ασφαλιστικό

Αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ και κατάργηση των δώρων και επιδομάτων, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αλλαγές στα εργασιακά.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ