“Κύμα” φυγής από την ΤτΕ

“Κύμα” φυγής από την ΤτΕ

 

Οι μισθολογικές περικοπές που επιβάλλονται στο μνημόνιο 3 έχουν προκαλέσει κύμα φυγής στελεχών από το Δημόσιο προς συνταξιοδότηση.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέβαλαν παραίτηση, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, 35 με 40 στελέχη, τα οποία πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις του νόμου.

Τα στελέχη αυτά, στα οποία περιλαμβάνονται πέντε διευθυντές και δύο υποδιευθυντές, μετά την ψήφιση του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και του Νέου Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου, επρόκειτο να υποστούν σημαντικές μισθολογικές μειώσεις αλλά και περικοπή της συντάξεως που δικαιούνται, στην περίπτωση που αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Συγκεκριμένα, με το νόμο περί αποκρατικοποιήσεων επιβάλλεται πλαφόν στις επιχειρήσεις εκείνες που το Δημόσιο είναι πλεοψηφών μέτοχος και σε αυτές που η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της έχει διοριστεί ή εκλεγεί από το Δημόσιο.

Μεταξύ αυτών που αποχώρησαν από την ΤτΕ περιλαμβάνεται και ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος, Γιάννης Γούσιος, ο οποίος αντικαθίσταται από την Βασιλική Ζάκκα, που έως σήμερα είχε τη γενικότερη εποπτεία του τραπεζικού και ασφαλιστικού συστήματος.

Επίσης, αποχωρούν ο διευθυντής Ασφαλιστικής Εποπτείας της Τραπέζης της Ελλάδος, Χαράλαμπος Βογιαντζής, ο διευθυντής οικονομικών μελετών, Ισαάκ Σαμπεθάι, ο Οικονομικός Διευθυντής της ΤτΕ, Χ. Παπακωνσταντίνου, ο Διευθυντής Ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Διευθυντής Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΤτΕ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ