Spiegel: Ελλάδα, πιο κάτω από Συρία

Spiegel:Εμπιστεύονται τη Συρία πιο πολύ απ’ την Ελλάδα

«Οι επενδυτές εμπιστεύονται τη Συρία περισσότερο από την Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel που αναφέρεται στα αποτελέσματα έρευνας του διεθνούς λογιστικού-οικονομικού δικτύου BDO.

Συγκεκριμένα, «παρά το πρόγραμμα λιτότητας και τις προσπάθειες μεταρρύθμισης, η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των επενδυτών –αντί να αυξάνεται- μειώνεται σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι ο κίνδυνος να χάσουν τα χρήματά τους, από επενδύσεις στην Ελλάδα, είναι μεγαλύτερος από ό, τι αν επιχειρήσουν ανάλογες επενδύσεις στη Συρία –όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος. Μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται πιο ‘επικίνδυνες’ χώρες για επενδύσεις από την Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι η υπερχρεωμένη χώρα χρειάζεται ανάπτυξη. Η κακή της φήμη ωστόσο, την κρατάει πίσω.

Κατά την ετήσια έρευνα του BDO, ρωτήθηκαν περίπου 1.000 επιχειρηματίες, που σχεδιάζουν να κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό. ‘Οι περισσότεροι επενδυτές είναι ιδιαίτερα δύσπιστοι σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να επενδύσουν τα χρήματά τους στη νότια Ευρώπη –χώρες της οποίας, όπως η Ελλάδα- θεωρούνται εξίσου ή και πιο επικίνδυνες με τις πολιτικά ασταθείς χώρες της Μέσης Ανατολής’ δήλωσε στο Spiegel ο πρόεδρος του BDO».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ