“Δεν στηρίζω 3ο πακέτο βοήθειας”

“Δεν στηρίζω 3ο πακέτο βοήθειας”

 

Για «μεγάλη δυσθυμία» έκανε λόγο ο αρμόδιος για δημοσιονομικά θέματα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Κλάους-Πέτερ Βιλς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα τρίτο πακέτο στήριξης. Δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν θα το στηρίξει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στη γερμανική ραδιοφωνία, ο κ. Βιλς, ερωτηθείς σχετικώς με τους κινδύνους από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημείωσε ότι «από τις ενδιαφερόμενες πλευρές ακούγονται επανειλημμένως όλα τα πιθανά σενάρια τρόμου» και προσέθεσε:

 

«Μέσα στην ισχυρή ευρωζώνη, μια χώρα όπως η Ελλάδα με την αδύναμη ανταγωνιστικότητά της, στα δικά μου μάτια δεν έχει πιθανότητα να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα», ενώ σε ό,τι αφορά το εάν η πρόταση για νέα οικονομική βοήθεια θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στο γερμανικό Κοινοβούλιο, τόνισε: «Κι εγώ επίσης δε θα συμφωνήσω» και σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλη δυσθυμία για αυτό το ζήτημα και ασκείται κριτική όσον αφορά στο γεγονός ότι δε διαφαίνεται ένα ορατό τέλος».

Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας ότι «όσοι λένε ότι πρόκειται για ένα βαρέλι δίχως πάτο γίνονται μάλλον περισσότεροι και όχι λιγότεροι».    

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ