Στην Αυστρία περιμένουν την έκθεση

Ο αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, επισήμανε ότι ο ίδιος θα τασσόταν υπέρ μιας παράτασης του χρόνου, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει ουσιαστική πρόοδος, ωστόσο διευκρινίσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος. Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, διέψευσε συγχρόνως την είδηση για επίτευξη συμφωνίας ως προς την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

Για τον ίδιο, ισχύει αυτό που έχει συμφωνηθεί, δηλαδή ότι θα πρέπει να υπάρξει πρώτα η έκθεση της τρόικας και μετά να παρθεί απόφαση, διευκρίνισε ο κ. Σπίντελεγκερ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση στη βάση πραγματικών δεδομένων, τα οποία θα πρέπει να τεθούν πρώτα στη διάθεση των εταίρων, κάτι που αποτελεί και την προϋπόθεση για να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα.

Σε σχέση με ενδεχόμενη νέα διαγραφή ελληνικού χρέους, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς καθοριστικής σημασίας είναι το πού ακριβώς έχει υπάρξει πρόοδος, όπως για παράδειγμα στις εξαγωγές που εμφανίζουν αύξηση κατά 18%, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα γίνεται πιο ανταγωνιστική.

Κατά την άποψή του, όλα αυτά θα μπορούν να αξιολογηθούν επακριβώς μετά την κατάθεση της έκθεσης από την τρόικα, οπότε και θα μπορεί να ειπωθεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, όχι όμως και επιπλέον χρήματα.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ