Όλα τα μέτρα σε ένα

Όλα τα μέτρα σε ένα

Ενα πολυνομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει το συνολικό πακέτο των μέτρων, δηλαδή τόσο τα προαπαιτούμενα και τα δημοσιονομικά όσο και τα εργασιακά -για τα οποία μέχρι στιγμής δεν συναινεί η ΔΗΜ.ΑΡ.-, θα καταθέσει η κυβέρνηση τις αμέσως προσεχείς ημέρες στη Βουλή (και αφού προηγηθεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ), γεγονός που επιβεβαιώνει την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσει τελικά ο Φ. Κουβέλης.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος -σε μια συνεδρίαση στην επιτροπή Οικονομικών και μια συνεδρίαση στην Ολομέλεια- και αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα κατατεθεί στη Βουλή και ο προϋπολογισμός για το 2013, στον οποίο θα εγγραφούν οι οικονομικές επιπτώσεις των ��ημοσιονομικών μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε μάλιστα στη Βουλή ότι και τα δύο νομοθετήματα θα πρέπει να είναι ψηφισμένα μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου, αν όλα πάνε καλά, να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Με τον σχεδιασμό αυτόν είναι σύμφωνος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, ο οποίος χθες επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αν και κανείς εκ των δύο δεν αποκλείει να υπάρξει -έστω και την τελευταία στιγμή- συμφωνία με τον κ. Κουβέλη.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, μετά τη 15λεπτη τετ α τετ συνομιλία που είχαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, συμφώνησαν να προχωρήσουν -σε κάθε περίπτωση- στην ψήφιση των μέτρων και να συντονίσουν τις κινήσεις τους, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην καθοριστική ψηφοφορία.

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ