Η Wall Street σημείωσε πτώση

Η στεγαστική αγορά «έριξε» τη Wall Street

 

Με απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης παρά τα θετικά στοιχεία για τη στεγαστική αγορά και τα αποτελέσματα της Fed.

Συγκεκριμένα αύξηση 5,7% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκαν στις 389.000, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι πωλήσεις του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν σε 368.000 από το επίπεδο των 373.000 που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Για το Σεπτέμβριο, οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο των νέων πωλήσεων στις 387.000.

Την ίδια ώρα η Fed παρέμεινε σταθερή στο σχέδιό της να συνεχίσει τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας μέχρι έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά εργασίας ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή της για διατήρηση των επιτοκίων κοντά στο μηδέν έως τα μέσα του 2015.

Έτσι, θα συνεχίσει να αγοράζει μηνιαίως χρεόγραφα διασφαλιζόμενα με υποθήκες αξίας 40 δισ. δολαρίων επ’ αόριστον. Παράλληλα, συνεχίζει και το πρόγραμμα Operation Twist, στο πλαίσιο του οποίου πωλεί βραχυπρόθεσμο χρέος και αγοράζει μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα.

Εν τω μεταξύ, καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Boeing.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Cisco, της Hewlett-Packard και της Caterpillar ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της JPMorgan και της United Technologies.

Ο δείκτης Dow Jones απώλειες 0,19%, στις 13.077,34 μονάδες, ο S&P με πτώση 0,31% στις 1.408,76 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,29% στις 2.981,70 μονάδες.

Πηγή:Ναυτεμπορική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ