Σαμαράς:Θέλουμε όλη τη δόση

Σαμαράς:Θέλουμε όλη τη δόση

 

Πριν από λίγο ολοκλήρωσε την εισήγησή του στην Σύνοδο Κορυφής, ο Αντώνης Σαμαράς.

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει άμεση εκταμίευση της δόσης.

”Θέλουμε και τα 31,5 δισ. ευρώ, θέλουμε όλη τη δόση”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός αλλά και στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη δική της αποστολή. Ιδιαίτερα τόνισε το πρόβλημα της ανεργίας, η οποία, όπως υπογράμμισε, ”τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη”.

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι η συμφωνία με τους εκπροσώπους της τρόικας, για το πακέτο των μέτρων, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για το θέμα της ρευστότητας και τις επιπλοκές που φέρνει η έλλειψή της. Μίλησε επίσης για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, την κινητικότητα στις αγορές και τα αναπτυξιακά θέματα.

”Η Ευρώπη πρέπει να βρει χρυσή ισορροπία βάσει της πρότασης Ρομπάι. Αν εξαρχής η προσέγγιση για την Ελλάδα ήταν, όχι μόνο δημοσιονομική αλλά και αναπτυξιακή, θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κυβέρνηση συνασπισμού, επισημαίνοντας ότι ”διατηρεί την ενότητά της, αλλά η κοινωνική συνοχή έχει φτάσει στα όριά της”.

”Ελπίζω ότι η επόμενη δόση θα δώσει μία ανάσα ζωής”, κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ