• Σαμαράς:Θέλουμε όλη τη δόση

  8:45 μμ, Πέμπτη 18 Οκτ 2012 8:45 μμ, Πέμπτη 18 Οκτ 2012

  Σαμαράς:Θέλουμε όλη τη δόση

  Πριν από λίγο ολοκλήρωσε την εισήγησή του στην Σύνοδο Κορυφής, ο Αντώνης Σαμαράς.

  Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει άμεση εκταμίευση της δόσης.

  ''Θέλουμε και τα 31,5 δισ. ευρώ, θέλουμε όλη τη δόση'', τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

  Παράλληλα αναφέρθηκε στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός αλλά και στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη δική της αποστολή. Ιδιαίτερα τόνισε το πρόβλημα της ανεργίας, η οποία, όπως υπογράμμισε, ''τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη''.

  Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι η συμφωνία με τους εκπροσώπους της τρόικας, για το πακέτο των μέτρων, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

  Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για το θέμα της ρευστότητας και τις επιπλοκές που φέρνει η έλλειψή της. Μίλησε επίσης για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, την κινητικότητα στις αγορές και τα αναπτυξιακά θέματα.

  ''Η Ευρώπη πρέπει να βρει χρυσή ισορροπία βάσει της πρότασης Ρομπάι. Αν εξαρχής η προσέγγιση για την Ελλάδα ήταν, όχι μόνο δημοσιονομική αλλά και αναπτυξιακή, θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

  Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κυβέρνηση συνασπισμού, επισημαίνοντας ότι ''διατηρεί την ενότητά της, αλλά η κοινωνική συνοχή έχει φτάσει στα όριά της''.

  ''Ελπίζω ότι η επόμενη δόση θα δώσει μία ανάσα ζωής'', κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα