Μέρκελ:”Θέλω την Ελλάδα στο €”

Μέρκελ: “Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ”

 

Την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη επανέλαβε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και πρόσθεσε ότι διαπίστωσε έντονη «επιθυμία για αλλαγή στη χώρα» μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα.

 

“Πολλά κράτη-μέλη εφαρμόζουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις και προγράμματα προσαρμογής για να αντιμετωπίσουν τα δικά τους ειδικά προβλήματα… Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Το διαπίστωσα η ίδια αυτό κατά την επίσκεψή μου την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα” σημείωσε λίγες μόλις ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

 

Η Μέρκελ τόνισε ότι ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η ευρωζώνη σταθεροποιείται. Αναφορικά με την Ισπανία και την Ιταλία, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι μόνο οι κυβερνήσεις των δύο χωρών είναι σε θέση να αποφασίσουν αν χρειάζονται οικονομική στήριξη από τους μηχανισμούς της ΕΕ.

 

“Είναι απόφαση της Ισπανίας και μόνο αν και πόσο χρειάζεται επιπλέον βοήθεια (περά από τη διάσωση των τραπεζών της) από τον μηχανισμό του ESM. Το έχω καταστήσει σαφές σε όλες τις συνομιλίες μου με τον Ισπανό πρωθυπουργό επανειλημμένως”, είπε η Μέρκελ στην κάτω Βουλή της Γερμανίας, τη Bundestag.   

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ