• Φόρος 30% στις καταθέσεις

  10:34 πμ, Δευτέρα 03 Σεπ 2012 10:34 πμ, Δευτέρα 03 Σεπ 2012

  Διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία έχει από την Κυριακή στην Βέρνη ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

  Ο υφυπουργός συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Ενώσεως Ελβετικών Τραπεζών Πατρίκ Οντιέ και σήμερα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Ελβετίας Μαρκ Αμπουίλ, με τον οποίο αναμένεται να εξετάσει τους όρους της κυοφορούμενης συμφωνίας. Τον κ. Μαυραγάνη συνοδεύει ο δικηγόρος Σταύρος Ν. Παπασταύρου, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενώσεως της ΝΔ.

  Οι αδήλωτες καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες στις ελβετικές τράπεζες αναμένεται να φορολογηθούν με ποσοστό που θα κυμανθεί από 20% ως 30%, εφ' όσον ο δικαιούχος δεν δεχθεί να δοθούν τα στοιχεία του στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και επιθυμεί να εξακολουθήσει να παραμένει «ανώνυμος».

  Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα από τις καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία από 4 έως 6 δισ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ελβετικών αρχών ο οι Έλληνες έχουν περίπου 20 δισ. ευρώ στην Ελβετία από τα οποία το 99% δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.

  πηγή: tovima.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα