Πόσα είναι τα λεφτά στην Ελβετία;

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Ελβετίας βρίσκεται προ των πυλών και ίσως οι υπογραφές «πέσουν» μέσα στον επόμενο μήνα στο πλαίσιο αντίστοιχων συμφωνιών που έχουν πραγματοποιηθεί με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο κτλ.

Σύμφωνα δε, με πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης θα βρεθεί στην Ελβετία προκειμένου να συναντηθεί με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Τα ποσά που υπολογίζονται είναι διαφορετικά ανάλογα με την πηγή. Σύμφωνα με το Der Spiegel, στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται περίπου 20 δισ. ευρώ προερχόμενα από Έλληνες και τα οποία εκτιμάται ότι δεν έχουν δηλωθεί και κατά συνέπεια δεν έχουν φορολογηθεί ποτέ. Η Τράπεζα της Ελλάδας τα υπολογίζει στα 70 δισ. ευρώ, ενώ δημοσιογραφικές πηγές τα ανεβάζουν στα 200 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο προβλέπει την καταβολή φόρου 20% ως 30% για τις μη δηλωθείσες καταθέσεις, οπότε το Δημόσιο προσδοκά έσοδα από 4 έως 6 δισ. ευρώ. 

To Der Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη, ο οποίος αναφέρει ότι η ελληνοελβετική συμφωνία θα μπορούσε να έχει υπογραφεί ανά πάσα στιγμή από τη στιγμή που υπεγράφη η συμφωνία της Ελβετίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. ΠΗΓΗ: Der Spiegel

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ