• Γερμανία:"Ασύμφορη η έξοδος..."

  1:04 μμ, Δευτέρα 27 Αυγ 2012 1:04 μμ, Δευτέρα 27 Αυγ 2012

  Η επιθυμία των Ευρωπαίων ηγετών να διατηρήσουν τη συνοχή της Ευρωζώνης αντανακλά την αναγνώριση ότι οι επιπτώσεις μίας διάσπασής της θα μπορούσαν να είναι χειρότερες από το κόστος στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Κλέμενς Φουστ, σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

  «Μία έξοδος της Ελλάδας πραγματικά δεν είναι ελκυστική. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ, πολύ δύσκολο να δοθεί στην Ελλάδα μία προοπτική, μία πραγματική δυνατότητα να ανακάμψει μέσα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ωστόσο ο κ. Φουστ.

  Στο ίδιο δημοσίευμα, το Bloomberg επισημαίνει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τήρησε φιλικούς τόνους έναντι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε μία προσπάθεια να κλείσει το ρήγμα μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας. Τονίζει επίσης το δημοσίευμα ότι η καγκελάριος είπε στους αξιωματούχους του κυβερνητικού συνασπισμού της που ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να «μετράνε τα λόγιά τους πολύ προσεκτικά», υποδηλώνοντας εκ νέου αποφασιστικότητα να διατηρήσει τη συνοχή της Ευρωζώνης.

  Η προειδοποίηση της καγκελαρίου, κατά τις εκτιμήσεις του πρακτορείου, απηχεί τη διαμαρτυρία του κ. Αντώνη Σαμαρά ότι η κακοφωνία σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας έχει απομακρύνει τους επενδυτές από την Ελλάδα και έχει κάνει πιο δύσκολη την υλοποίηση των όρων του μνημονίου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα