Κορονοϊός-Σκυλακάκης: Θα διευρυνθούν οι επιχειρήσεις για το επίδομα – ΒΙΝΤΕΟ

Θα προβούμε σε διεύρυνση των επιχειρήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας. Όπως είπε ο υφυπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, για την πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ, αποκάλυψε πως στην πορεία το υπουργείο θα προβεί σε διεύρυνση αυτών που εντάσσονται στη ρύθμιση.

«Δύο πράγματα θα γίνουν, διεύρυνση της παραμέτρου με τη μορφή κωδικού αριθμού δραστηριότητας και στη συνέχεια εξατομικευμένη αντιμετώπιση επιχειρήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Σταδιακά αυτοί που αδικούνται περισσότερο στην πρώτη φάση θα ενισχύονται περισσότερο στη δεύτερη», κατέληξε.

Για το Eurogroup

Στο Εurogroup έγινε λόγος για μια πρώτη πρόσθετη απόφαση για ενεργοποίηση του ESM με ένα αρχικό ποσό 2% του ΑΕΠ (4δισ. για Ελλάδα), σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, το οποίο είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν, γιατί θα χρειαστούν για τις οικονομίες ολόκληρης της Ευρώπης. Ωστόσο, το ποσό αυτό δε γνωρίζει πώς θα αξιοποιηθεί, καθώς υπάρχουν άγνωστες βασικές παράμετροι του προβλήματος, άγνωστες παράπλευρες απώλειες και παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία.Το κρίσιμο ερώτημα πάντως είναι πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα lock down στις χώρες που έχουν επιβληθεί, τι εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για να απαλυνθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία και τι θα συμβαίνει όταν θα ολοκληρώνεται η εποχικότητα του ιού.«Να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα προσωρινό φαινόμενο και όχι μόνιμο», τόνισε ο υφυπουργός.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ