Mε “βαρύ” λογαριασμό κλείνει ο Νοέμβριος – Τι πρέπει να πληρώσουν σήμερα φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι

Έως σήμερα θα πρέπει φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι να τακτοποιήσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Αναλυτικά:

1. Εισφορές

Έως σήμερα, Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου θα πρέπει οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώσουν τις εισφορές για τον μήνα Οκτώβριο στον ΕΦΚΑ. Όπως αναφέρει ο Φορέας σε ανακοίνωση του, την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

2. ΕΝΦΙΑ

Έως Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου του 2019 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να εξοφλήσουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εξοφλήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου την τέταρτη δόση του φόρου, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2020. Σημειώνεται ότι το παραπάνω ισχύει για αυτούς που δεν έχουν εξοφλήσει τον φόρο εφάπαξ. Σημειώνεται πως η μη πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ έχει ως συνέπεια την επομένη της λήξης της ημερομηνίας πληρωμής μια προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται κατά 0,73% τον μήνα.

3. Φόρος εισοδήματος

Έως τις 29 Νοεμβρίου του 2019 θα πρέπει να εξοφλήσουν οι υπόχρεοι την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για το 2019. Αυτό αφορά σε όσους έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα και δεν πλήρωσαν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ