“Λίφτινγκ” στο φορολογικό νομοσχέδιο: Αλλαγές στη διάταξη για τις e- αποδείξεις – Ποιες άλλες διορθώσεις θα γίνουν

Σε λίφτινγκ των βασικών διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν από την κατάθεση του στη Βουλή.

Οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως στο νέο καθεστώς των e- αποδείξεων, το οποίο συγκέντρωσε και τα περισσότερα σχόλια των φορολογουμένων στη δημόσια διαβούλευση αλλά και την έκπτωση φόρου για όσους θα προχωρήσουν στην ανακαίνιση ακινήτων την επόμενη τριετία.

Στο μέτωπο των ηλεκτρονικών πληρωμών, το ποσοστό 30% που θα πρέπει να συγκεντρώνεται δεν θα αλλάξει. Ωστόσο δεν θα συνυπολογίζονται στο εισόδημα οι δαπάνες για την καταβολή διατροφής από διαζευγμένους. Επίσης διορθώνεται η διάταξη με την οποία παρέχεται έκπτωση φόρου 40% για τις εργασίες επισκευής ακινήτων και οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα χάνουν την αυτόματη έκπτωση του 5% από τον φόρο εισοδήματος από ενοίκια αν κάνουν χρήση της έκπτωσης για δαπάνες ανακαίνισης.

Το νομοσχέδιο πριν φτάσει να κατατεθεί στη Βουλή θα συμπληρωθεί με δεκάδες νέα άρθρα από τα οποία ξεχωρίζει η δυνατότητα μεταφοράς λογιστικών ζημιών για τις επιχειρήσεις σε βάθος δεκαετίας από 5 χρόνια που είναι σήμερα, η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ειδικών αμοιβών stock options που λαμβάνουν τα μεγαλοστελέχη των εταιρειών και η φορολόγηση των περιστασιακά απασχολουμένων με την κλίμακα των μισθωτών και όχι των ελεύθερων επαγγελματιών.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ